У дитячій школі мистецтв №6 відкрита виставка художників-професіоналів та юних майстрів пензля

Незвичайна художня виставка відкрилася в галереї «Чарівна мелодія фарб», що в Дитячій школі мистецтв №6 м. Харкова. У експозиції представлено понад 90 робіт, авторами яких стали як відомі професійні художники, так і юні митці, що тільки починають свій шлях в образотворчому мистецтві.

«Юні майстри й шановні професіонали відкривають перед глядачем світ своєї душі — крихкий, загадковий, привабливий, глибокий, яскравий, добрий, прекрасний, — підкреслює завідувачка художнім відділенням школи Тетяна Вахрушева, розповідаючи про нову виставку, що має назву «Всі фарби свята. – Осінні пейзажі, портрети, музика, театр — така тематика робіт».

Серед авторів — учні художнього відділення, починаючи з нульового класу і закінчуючи випускниками, викладачі школи, а також харківський художник В’ячеслав Шуліка, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри реставрації та експертизи творів мистецтв Харківської державної академії дизайну і мистецтв, член Національної спілки художників України. Вже вдруге він виставляє свої роботи в галереї, радуючи глядачів чудовою творчістю. «У школі закладена хороша художня традиція, що дозволяє учням домагатися високого професійного рівня. Велика радість продемонструвати свої роботи учням школи, батькам, — так пояснює В’ячеслав Вікторович свій інтерес до участі у виставці. — Сподіваюся, що це мій скромний внесок до формування усвідомлення дітьми, що вчитися малювати сприяє не тільки особистісному розвитку, а й може істотно вплинути на вибір професії».

18 робіт (масло) автора зачаровують прекрасними куточками природи, архітектури, побаченими автором у різних місцях Харківщини, ближнього і далекого закордоння. Педагоги школи продемонстрували розмаїття технік: натюрморти (літографії й ліногравюри), пейзажі (масло, пастель, акварель), портрети та жанрова композиція, виконані м’яким матеріалом, декоративні квіти (кольоровий олівець).
Педагог-консультант Дитячої школи мистецтв  №6, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, професор кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віра Чурсіна оцінила нову експозицію, як важливий крок у досягненнях педагогів і учнів художнього відділення .«Прекрасно, що початок другого десятиліття школи ви відзначаєте такою чудовою виставкою, — зазначила вона. – Експозиція, до якої увійшли роботи професіоналів і художників- початківців, приносять велику користь, вчать дітей розуміти мистецтво. Впевнена, що такий підхід знайде продовження, і в стінах Дитячої музичної школи №6 пройде ще не одна виставка харківських художників. Вважатиму за честь показати свої роботи в шкільній галереї». Показово, що художня галерея «Чарівна мелодія фарб», яка відкрилася у 2010 році, надала можливість продемонструвати близько 2,5 тисячі дитячих робіт.

Відкриття виставки пройшло в рамках шкільного урочистого свята, присвяченого жовтневим творчим професійним святам — Дню музики, Дню художника та Дню працівників освіти.

Заступник директора Департаменту культури Харківської міської ради Тетяна Мараховська, яка була присутня на заході вручила відзнаки Харківської міської ради та Департменту культури  кращим викладачам і співробітникам Дитячої школи мистецтв №6. Гостя подякувала педагогам школи за результативну працю і побажала колективу подальших успіхів, а також  підкреслила: «Все, що відбувається в школі, робиться на професійному рівні. Так і повинно бути в храмі мистецтва, призначеному для дітей».

Учні та викладачі музичного відділення школи підготували концертну програму, в якій виступили музиканти-інструменталісти, вокалісти, хореографи.

Виставка триватиме до 20 грудня 2019 року, адреса галереї – вул. Архітекторів, 30-А, м Харків

DSC 6587 1
DSC 6577 1JPG
DSC 6568 1
DSC 6533 2
DSC 6505 1
DSC 6498 2
DSC 6487 1
DSC 6429 2
DSC 6422 1
DSC 6370 1
DSC 6369
DSC 6323
DSC 6320
DSC 6280
DSC 6466 2

Департамент культури Харківської міської ради, дитяча школа мистецтв №6, художня виставка