Музика як радість: про концерт «Посміхнись» разом з композитором Миколою Шутем

28 листопада у великій залі Дитячої музичної школи №5 ім. Римського-Корсакова відбувся неймовірно масштабний, з точки зору відвідуваності захід, до якого завітав композитор, ігропрактик і викладач Микола Шуть (Нік-Нік, як він сам себе жартома називає). Його надзвичайно люблять учні школи ще відколи минулого року у наших стінах відбувся вокальний майстер-клас цієї неймовірної особистості.

Всі музичні композиції впродовж вечора виконали учні вокального відділення та хорові колективи школи: старший хор, молодший хор та хор хлопчиків «Korsakov Bend». У концерті взяли участь такі виконавці: Влада Солянік, Катерина Кононова, Марія Андрієнко, Єлизавета Костюк, Олександра Костичева, дует Віолети Кондратюк та Марії Голубової, Олег Капуста, Анастасія Польова, дует Марії Константинової та Кирила Співачевського, Софія Вязовецька, Петро Куденко, Діана Євсеєнко.

Цей насичений і приємний творчий захід підготували викладачі відділу Вікторія Решетнікова, Олена Зеленська, Світлана Жданова, Валерія Галицька, Людмила Черкашина, а також концертмейстери Наталія Слєпцова, Марія Каменєва, Ірина Бурік, Олена Омельченко та Ірина Пінчук.

Добрі, щирі, радісні і трепетні пісні пише Микола Шуть! І як же приємно, що саме у стінах школи вони набувають живого звучання! І сам композитор під час концерту додавав від себе ремарки про обставини створення пісень, інколи виходив на сцену і насамкінець заспівав з хором фінальну пісню та сказав завершальне слово, наповнене теплом, розчуленням і радістю!

Оксана Стогній, кандидат філологічних наук

3 ДМШ5 Шуть
2 ДМШ5 Шуть
1 ДМШ5 Шуть
5 ДМШ5 Шуть
6 ДМШ5 Шуть
7 ДМШ5 Шуть
8 ДМШ5 Шуть
9 ДМШ5 Шуть
10 ДМШ5 Шуть
11 ДМШ5 Шуть
12 ДМШ5 Шуть
13 ДМШ5 Шуть
14 ДМШ5 Шуть
15 ДМШ5 Шуть
16 ДМШ5 Шуть
18 ДМШ5 Шуть
21 ДМШ5 Шуть
22 ДМШ5 Шуть
23 ДМШ5 Шуть
24 ДМШ5 Шуть
25 ДМШ5 Шуть
26 ДМШ5 Шуть
27 ДМШ5 Шуть
28 ДМШ5 Шуть

 

Дкпартамент культури Харківської міської ради. концерт, концерт, музична школа