У Харківській бібліотеці імені К.С. Станіславського відкрилася виставка картин зі шкіри

З 11 лютого у Харківській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці імені К.С. Станіславського (пров. Інженерний, 1А) працює виставка картин зі шкіри «Друге життя»  художників Світлани Олейнікової та Володимира Вакуленко.

Під час розкопок єгипетських пірамід були виявлені наскельні малюнки V століття н.е., що зображують процес вичинки шкір. З давніх-давен шкіра використовувалася в утилітарних цілях – для шиття одягу, взуття, гаманців, сумок, кінської збруї, поясів …

В епоху Відродження італійські майстри стали кращими в мистецтві вичинки шкіри. В наші дні набирає популярність такий вид прикладного мистецтва, як створення ексклюзивних картин з натуральної шкіри. Можливість використання для їх творіння шматочків шкіри, в тому числі, від старих виробів, дарує їм друге життя – яскраву, насичену, неповторну.

А яка насолода самому стати творцем, створюючи з обрізків шкіри вироби на свій смак! Спробуйте і ви. Обов’язково вийде!

Ніщо не може зрівнятися з щастям творити! А оригінальні картини зі шкіри, зроблені своїми руками, доповнять художнє оформлення внутрішнього простору в житловому і діловому інтер’єрі, додадуть йому індивідуальність, а вам – естетичне сприйняття, сприятливі умови життєдіяльності, гарний настрій, тепло і радість. Картини завжди будуть унікальним подарунком для друзів і рідних. Запрошуємо, вхід вільний!

3
2
1
4
6
ХСМБТ выставка Олейникова 1
ХСМБТ выставка Олейникова 2
ХСМБТ выставка Олейникова 3
ХСМБТ выставка Олейникова 4
ХСМБТ выставка Олейникова 5
ХСМБТ выставка Олейникова 6
ХСМБТ выставка Олейникова 7

виставка, Департамент культури Харківської міської ради, Харківська спеціалізована музично-театральна бібліотека ім. К.С. Станіславського