Школа сучасних театрально-сценічних напрямів святкує своє 30-річчя

Школі сучасних театрально-сценічних напрямів міста Харкова (ШСТСН) виповнилося 30 років. 7 вересня на урочисте свято улюбленої школи зібралися учні, їх батьки, педагоги та працівники закладу. Цього року захід проводився в умовах адаптивного карантину у зв’язку поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19).

Шлях розвитку та становлення ШСТСН відзначається відданою працею цілеспрямованого колективу, який виховав не одне покоління талановитих особистостей. Творчий підхід, далекосяжність планів, оригінальність рішень і сучасний стиль роботи – це ті важливі риси, які тримають школу на вершині успіху впродовж трьох десятиліть. З презентацією  ШСТСН  можна ознайомитися тут

З дня відкриття школи й дотепер мистецький заклад очолює директор Зінаїда Миколаївна Мурзіна. Під її керівництвом Школа сучасних театрально-сценічних напрямів стала єдиною багатопрофільною школою в Україні театрального спрямування, в якій функціонує 7 відділень: театральне, музичне, хореографічне, художнє, мультиплікаційне, телевізійне та підготовче, на яких щороку навчаються 430 дітей.

Результатом 30-річної праці є значні творчі здобутки вихованців школи та педагогічного колективу, яскраві перемоги у численних конкурсах та фестивалях.

Відходять у минуле десятиліття; змінюються покоління учнів; поступово оновлюється педагогічний колектив, але непорушні основні орієнтири освітнього процесу школи ‒ це художньо-естетичне виховання дітей та рання професійна орієнтація талановитих учнів.

Хай і надалі у нашій школі панує атмосфера, де затишно почувають себе і діти, і викладачі, а на мистецькому небосхилі спалахують юні зірки!

Довідка

Комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Школа сучасних театрально-сценічних напрямів» було відкрито у вересні 1990 року як Дитячу школу мистецтв № 3 Фрунзенського району м. Харкова. Спочатку заняття проводилися на 4 відділеннях: театральному, хореографічному, музичному і художньому. Поступово театральний напрям став провідним та набув рис концепції школи, яка вказала шлях розвитку іншим відділенням. Зміна історичної епохи дозволила здійснити у навчальному процесі сучасні мистецькі тенденції. Цілком закономірно у 1999 р. Дитячу школу мистецтв № 3 було перейменовано у Школу сучасних театрально-сценічних напрямів у якій на сьогодні функціонує 7 відділень: театральне, хореографічне, музичне, художнє, телевізійне, мультиплікаційне та підготовче.

IMG 2775
IMG 2780
IMG 2810
IMG 2834
IMG 2848
IMG 2850