У художній галереї Дитячої школи мистецтв №6 відкрито виставку «Зимові візерунки»

Більше 60-ті яскравих барвистих різнопланових робіт, об’єднаних новорічною тематикою, склали експозицію виставки «Зимові візерунки» в шкільної галереї «Чарівна мелодія фарб». Відкриття виставки задало святковий тон та стало першою шкільною передноворічною подією.

Автори робіт ‒ учні художнього відділення школи. Як і всі діти, вони вірять в чудеса й з великим нетерпінням чекають на Новий 2021 рік. Свої мрії, надії і сподівання юні майстри пензля втілили в чудових роботах, що підкуповують щирістю й теплотою. Це їхній святковий подарунок своїм ровесникам, викладачам та батькам.

Різний вік художників (від першокласників до учнів старших класів) передбачає різний рівень майстерності, а також різноманітність жанрів. На виставці представлені пейзажі, портрети, сюжетно-тематичні та абстрактні композиції, які виконані в традиційних техніках живопису та графіки.

За оцінкою педагогів, у ході підготовки до виставки особливо відзначилися Матяш Олександра (6-А кл.), Ковальова Вікторія, Рябовол Варвара (3-Б кл.). Ці учні підготували декілька робіт, які були відібрані для експозиції. Паніщева Вікторія (4-Б кл.) бере участь у виставці з трьома картинами. Найбільш яскравою є робота «Це щось неймовірне!», яку дівчинка присвятила символу року, що приходить, ‒ доброму та допитливому Бичку. Її виконання дуже технічне, з використанням змішаного стилю (акварель, гуаш, графіка).

Незвичайна за манерою виконання робота «Сноубордист» (гуаш) Кшеминської Анастасії (7-А кл.). Лазарева Дарина (6-А кл.) в роботі «Дівчинка-ялинка», продемонструвала вміння творчо мислити, вміло знаходити нові формати, відмовляючись від стереотипних підходів. Звертають на себе увагу роботи Киркача Андрія (3-В кл.) «Зимовий спокій»; Фісун Лідії (4-Б кл.) «Морозний день»; Белякової Насті (5-Б кл.) «Північне місто»; Мосіна Микити (6-А кл .) «Інопланетний корабель».

Робота «Фантастичне місто» (гуаш), виконана Сєркіною Таєю (2-В кл.), відрізняється яскравістю творчої уяви; картина «Мрії» (графіка) Славінської Аліни (3-В кл.) ‒ нестандартним підходом в роботі; «Різдвяна ніч» (кольорові олівці) Синявиної Марії (6-А кл.) підкорює майстерністю автора.

Дуже сумлінно працювали малюки, які перший рік навчаються в школі. Зокрема, заслуговують на увагу роботи Бабенко Влади (0-А кл.), Чубакова Богдана, Лучко Анастасії (1-А кл.). Гепенко Уляна (1-Б кл.) надала на виставку два цікавих портрети: «Голос» (акварель) та «Тепле свято» (гуаш).

Кожна нова виставка в шкільній художній галереї є важливою очікуваною подією для учнів та педагогів, є істотним стимулом для творчості, надихає їх і сприяє зростанню майстерності.

В умовах протиепідеміологічних заходів презентуємо онлайн версію виставки «Зимові візерунки», яка  порадує всіх, хто цікавиться дитячою художньою творчістю. Переглянути  виставку можна тут 

62
60
58
56
55
53
51
52
61
59
57
54

Департамент культури Харківської міської ради, Депратмент культури Харківської міської ради, дитяча школа мистецтв №6, ху, художня виставка