До дня народження композитора Ісаака Дунаєвського

30 січня відзначається День народження відомого композитора Ісаака Осиповича Дунаєвського. Харківська Дитяча школа мистецтв №5 має його славетне ім’я починаючи з 2009 року. Колектив і учні школи дуже пишаються та шанують пам’ять відомого вітчизняного композитора, чверть життя якого пройшла в нашому рідному місті Харкові.

Педагоги та учні Дитячої школи мистецтв №5 ім. І.О. Дунаєвського презентували лекцію-концерт “Как свиданья ждал я встречи с песней”, аби більше познайомити глядачів з життям та творчістю талановитого композитора.

Юні музиканти підготували музичні номери з композиторської спадщини Ісаака Осиповича, а учні художнього відділення працювали над створенням картин, на які надихнула музика Дунаєвського. Запрошуємо переглянути відео  лекції-концерту.

 Довідка. 30 січня 1900 року народився володар унікального мелодійного дару Ісаак Дунаєвській. Дунаєвській написав музику до 27 фільмів, в тому числі: «Веселі хлопці», «Цирк», «Волга-Волга», «Весна», «Кубанські козаки», «Діти капітана Гранта». Композитор отримав три Сталінські премії. Ісаак Дунаєвський прожив в Харкові 14 років, Такоже его перу належать 14 оперет, 3 балети, 2 кантати, 80 хорів, 80 пісень и романсів, музика до 88 драматичних спектаклів, 43 творів для естради и 12 для джаз-оркестру, 17 мелодекламацій, 52 сімфонічніх и 47 фортепіанніх творів. Композитор отримав три Сталінські премії.

Ісаак Дунаєвський прожив в Харкові 14 років. Він приїхав  разом з батьками 10-річним хлопчиком. Саме тут він здобув музичну освіту (скрипаля і композитора) та вперше дебютував як композитор.  Саме у Першій столиці України «Червоний Моцарт», як його пізніше називали на Заході,  здобув першу славу. 

Департамент культури Харківської міської ради, дитяча школа мистецтв №5, Дунаєвський