Відкриття нового сезону Дитячої філармонії «Територія творчості» у Харківській хореографічній школі

У листопади у Харківській хореографічній школі відбувся концерт-відкриття сезону Дитячої філармонії «Територія творчості». Проект важливим кроком на шляху практичного втілення ідеї всебічного розкриття творчих здібностей дітей, яка реалізується в системі безперервного навчання в Харківській хореографічній школі силами її унікального творчого колективу та керівника.

Концерт «Малюнки дитинства» педагоги школи вирішили присвятити найголовнішому у нашому житті – дітям, ми назвали. Відкрив філармонію виступ солістки Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка Ірини Солоділової, яка виконала вокальну композицію на музику Каміла Сен-Санса «Соловей та Роза». Образність композицій було довершено хореографічним супроводом: юна балерина доповнила танцем цей чудовий виступ, з’єднавши 3 види мистецтв у цілісну картину.

Родзинкою концерту були вірші у виконанні дітей, що передували кожному номер. Дитячі малюнки, які демонструвалися на екрані підтримували атмосферу дитячої філармонії. Гостями філармонії цього разу стали: учні Дитячої музичної школи №9, Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату солістки Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка Ірина Солоділова та Людмила Вальсамакіна. Роль музики в системі підготовки майбутніх балетних виконавців важко переоцінити. Але ще більш необхідно її присутність в повсякденному житті дитини і всієї родини, в процесі формування його як особистості, адже музика — це можливість пізнання світу, себе, важливий засіб комунікації. У хореографічній школі музика звучить всюди: в балетних залах, на уроках гімнастики, в курсі музично-теоретичних дисциплін, під час занять дітей малюванням … А концерти фортепіанної, хорової музики, музично-театральні постановки силами учнів — давно стали обов’язковим елементом нашої шкільного життя. За словами  директора школи, заслуженого діяча мистецтв України Наталії Ржевської: «Життя – це музика!» і наша Дитяча філармонія «Територія Творчості» тому найкраще підтвердження!

ХХШ філармонія 5
ХХШ філармонія 4
ХХШ філармонія 3
ХХШ філармонія 2
ХХШ філармонія 1

Довідка.

Дитяча філармонія «Територія творчості» – масштабний проект Харківської хореографічної школи, який стартував в грудні 2018 року завдяки творчим ініціативам директора школи — заслуженого діяча мистецтв України Наталії  Ржевської. Відкриття Дитячої філармонії стало ще однією гранню широкомасштабної діяльності Харківської хореографічної школи, перетворивши її в унікальний центр дитячої творчості в Харкові. Можна з упевненістю сказати, що в школі реалізован унікальні програми навчання, спрямовані на формування професійно-творчих і особистісних якостей дитини XXI століття; концертно-театральна діяльність Дитячого балетного театру, а саме складні «дорослі» балетні вистави у виконанні учнів школи – «Лускунчик» П. Чайковського, «Чипполіно» К. Хачатуряна, «Попелюшка» С. Прокоф’єва, «Білосніжка і сім гномів» Б. Павловського, а також «Пітер Пен», «Магія Гаррі» і багато інших постановки, відомі як в Україні, так і за її межами;- участь у Всеукраїнських та Міжнародних творчих акціях-проектах і багато іншого. Сьогодні основним напрямком діяльності Дитячої філармонії стає створення концертно-лекторських музичних програм для слухачів різних вікових аудиторій.

Департамент культури Харківської міської ради, дитяча філармонія, концерт, Харківська хореографічна школа