Ювілейний концерт народного оркестру народних інструментів ім. Петра Васюри

6 грудня відсвяткував своє 50-річчя один з найславетніших колективів міста Харкова – народний оркестр народних інструментів ім. Петра Васюри (керівники – Тетяна Новікова, Олексій Єськов). На сцені Муніципального центру культури та аматорського мистецтв (Палац культури Основ’янського району м. Харкова) відбулося справжнє свято музики та української пісні, в якому взяли участь не лише ювіляри, а й провідні солісти, лауреати міжнародних вокальних конкурсів: Наталя Сидоренко, Людмила Кабанець, Світлана Саніна, народний український хор «Світанок», ансамбль бандуристок «Слобожаночка» Дитячої школи мистецтв №5 ім. Дунаєвського.

50 років — дивовижна дата, найвища і правдива оцінка колективу, який за півсторіччя існування пройшов всі випробування часом, модними віяннями в мистецтві, але зберіг свою індивідуальність, характер і творче натхнення. Для шанування музикантів у залі зібралося багато друзів та прихильників колективу. Саме тому, у залі зібралося багато друзів та прихильників колективу. Яскравий, натхнений виступ народного оркестру народних інструментів ім. Петра Васюри доторкнувся до серця кожного із присутних у звлі.  У фіналі разом з хором української народної пісні «Світанок» (керівник Салевич В.М.) було виконана композиція «Реве та стогне Дніпр широкий», яка впродовж довгого часу зостається головною візитівкою народного оркестру народних інструментів ім. Петра Васюри. Зазначимо, що колектив вважається аматорським, але сьогодні до його складу входять 29 талановитих музикантів-професіоналів. Всі вони – викладачі дитячих музичних шкіл міста Харкова, педагоги шкіл естетичного виховання, які люблять народну музику та за покликом своєї души прагнуть найповнише  реалізувати себе у музикальному мистецтві.

За 50 років своєї діяльності в колективі змінилося декілька керівників. З дня заснування його очолював талановитий музикант Петро Микитович Васюра. Саме за його ініціативою в оркестрі зібралися люди, яким небайдужа українська музика. Потім керування колективом підхопила старша донька Петра Васюри Ольга Петрівна Васюра. За її керівництвом значно розширився склад оркестру та були залучені солісти-вокалісти, розпочата робота з хоровими колективами. Також, їй вдалося виховати у складі оркестру і свого учня і наступника, що зумів зберегти оркестр до сьогодні. В наш час оркестр очолюють Олексій Єськов разом з Тетяною Новіковою, яка є диригентом оркестру.

Звичайно, жоден ювілей не обходиться без привітань і подарунків, тому на святі відбудеться вручення Почесних грамот Виконкому харківської міської ради, Департаменту культури Харківської міської ради, Адміністрації Основ’янського району м. Харкова. На адресу ювілярів надійшло багато привітань від колег з Києва, Івано-Франківська та навіть з-за кордону. Всі привітання будуть презентовані під час святкового концерту.

концерт 50лет оркестр П.Васюры 7
концерт 50лет оркестр П.Васюры 6
концерт 50лет оркестр П.Васюры 5
концерт 50лет оркестр П.Васюры 4
концерт 50лет оркестр П.Васюры 3
концерт 50лет оркестр П.Васюры 2
концерт 50лет оркестр П.Васюры 8

Департамент культури Харківської міської ради, концерт, муніципальний центр культури та аматорського мистецтва, народний оркестр народних інструментів ім. Петра Васюри