Гастролі Дитячого балетного театру Харківської хореографічної школи у Китаї

Світ XXI століття неможливий без єднання країн та культур, без тісного взаємозв’язку між народами в різних галузях людської діяльності. Особливо плідним та значущим виявляється творче спілкування між дітьми різних країн. Давні творчі та дружні відносини пов’язують Дитячий балетний театр міста Харкова (Україна) з культурними організаціями Китаю. Підтвердженням тому стала вже 11 фестивально-гастрольна поїздка до Китаю, в рамках глобальної програми «Відкриті двері до мистецтва», що тривала цілий місяць (з 20 грудня 2019 по 21 січня 2020).

Трупа Дитячого балетного театру Харківської хореографічної школи під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Наталі Олександрівни Ржевської показала китайським дітям найулюбленішу казку «Білосніжна та сім гномів». За час гастролей трупа проїхала понад 9500 кілометрів Китаєм, відвідала 14 найбільших міст, а саме: Пекін,  Хохот,  Тяньцзинь,  Хефей,  Нінбо,  Фучжоу,  Хайкоу,  Ліншуй,  Шэньчжэнь,  Наньнин, Вухань,  Ханчжоу,  Чжоушань,  Ченьчжоу, де показала майже 20 вистав у кращих театрах країни.

Приємно було щоразу бачити повні зали маленьких піднесених глядачів, що приймали наших артистів з невимовним захопленням та громом аплодисментів. Вже перша вистава в Пекіні пройшла із приголомшливим успіхом. Повний аншлаг на прем’єрному виступі задав тон усьому туру.

Окремим сюрпризом наприкінці гастрольного туру став візит маленьких харків’ян до Національної балетної трупи Китаю на святкування 60-річчя китайського балету. Наші діти були присутніми на класах китайських артистів балету. Потім відбувся Гала-концерт національної балетної трупи Китаю за участі й наших маленьких артистів, на якому був присутній консул України у Китаї.

Масштабна культурна програма Харківської хореографічної школи у Китаї, що відрізняється глибоким усвідомленням та розумінням значення розвитку культури, гармонії духовності, творчості та природи — дійсно значуща культурна подія. Виступи Дитячого балетного театру сприяють зближенню народів різних континентів та країн, покращенню престижу українського балетного мистецтва та популяризації міста Харкова як культурної столиці країни.

ХХШ гастроли Китай 21012020 1
ХХШ гастроли Китай 21012020 2
ХХШ гастроли Китай 21012020 3
ХХШ гастроли Китай 21012020 4
ХХШ гастроли Китай 21012020 5
ХХШ гастроли Китай 21012020 6

гастролі, Департамент культури Харківської міської ради, Китай, Харківська хореографічна школа