Відкритий дистанційний багатожанровий фестиваль-конкурс «Квіти Зимцерли 2020»

З 1 травня по 1 червня 2020 року у місті Харкові проводиться Відкритий дистанційний фестиваль-конкурс багатожанрового мистецтва «Квіти Зимцерли». Ініціаторами заходу стали Творча спілка дитячої народної хореографії, Комунальний заклад культури «Муніципальний центр культури та аматорського мистецтва» при підтримці Департаменту культури Харківської міської ради.

Назва фестивалю «Квіти Зимцерли» є дуже символічною. Адже Зимцерла — слов’янська богиня світанку, весни, квітів та покровителька дітей. Фестиваль-конкурс був започаткований у 2016 році та відзначає свій перший маленький п’ятирічний ювілей. Завжди це була феєрична подія, справжнє свято для всіх дитячих колективів які виступали на великій сцені Муніципального центру культури та аматорського мистецтва міста Харкова. Цього року проведення фестивалю можливо лише дистанційно в онлайн форматі. Участь у конкурсі для всіх бажаючих безкоштовна.

До складу журі фестивалю-конкурсу увійшли справжні професіонали у сфері хореографічного та вокального мистецтва з різних куточків України, та навіть Казахстану, Азербайджану, Білорусі. Всього оргкомітетом було опрацьовано 500 заявок на участь у двох номінаціях: хореографія та вокал. Виступи всіх колективів, що подали заявки впродовж місяця демонструвалися на сторінці групи з однойменною назвою «Квіти Зимцерли 2020» у Фейсбуці. Понад 40 кращих виступів увійшли до гала-концерту представлений у трьох відділеннях на каналі в Ютуб, який можна знайти за посиланнями:  перше відділення,  друге відділення,  третє відділення.

Департамент культури Харківської міської ради, Квіти Зимцерли, муніципальний центр культури та аматорського мистецтва, фестіваль, хореографія