Муніципальна галерея запрошує на виставку «ПОВЕРХНІ» з колекції Бориса та Тетяни Гриньових

Чверть століття займає історія створення приватної колекції українського мистецтва Бориса і Тетяни Гриньових. Десятиліття пристрасного захоплення, ретельного вивчення, пошуків авторів і робіт, знайомств із мистецтвознавцями та художниками привели сім’ю Гриньових до формування чіткої, конкретної мети і стратегії власного зібрання — це колекція для людей. Доступність для вивчення і демонстрації — визначальна риса колекції; відкритість у комунікації та співпраці — яскрава риса її власників. Зібрання Гриньових презентує українське мистецтво другої половини XX — початку XXI століть крізь зміну поколінь, шкіл і явищ, завдяки чому можна простежити не тільки плин часу, але й зміну українського суспільства.

З 13 червня по 1 липня у Муніципальної галереї проходить художня виставка «ПОВЕРХНІ» з колекції Grynyov art collection. У контексті розгляду людини як соціальної істоти, яку саме присутність інших навколо та вимушене існування в межах соціального договору робить людиною, одним із постійних є питання про взаємозв‘язок цієї самої людини і місця в якому вона перебуває. Який ступінь залежності людини від простору навколо, і навпаки? Наскільки ці простори (їх безкінечна кількість) визначають самовідчуття та погляди, вчинки та бажання? Можливо, людина без місця так само неможлива як і місце без людини?

В рамках виставки зібрані роботи українських художників Віктора Володька, Максима Горбацького, Дениса Саліванова , Олега Тістола, Руслана Тремби, Ігора Чекачкова, в яких представлені різні погляди на простори людського існування. Вони розповідають про місце за допомогою абстрактних чи реальних форм, представляючи вже наявне, або бажане середовище існування, яке може надихати чи знерухомлювати, бути мрією чи нестерпністю. Харківська Муніципальна Галерея Україна, 61057, Харків, вул. Чернишевська, 15, Тел. (057) 7061620

Дивіться також : www.facebook.com/mgallery.kharkov, http://grynyov.art/

Поверхні 2
Поверхні 3

Департамент культури Харківської міської ради, муніципальна галерея, художня виставка