В Центральній бібліотеці ім. І.С. Тургенєва Слобідського району стартував проект «Анімаційний майданчик «Мedia кids»

«Творча майстерня Artlab» (творча фото&відео майстерня) – технологічний арт-простір для спільної творчої діяльності дітей та батьків за допомогою фотокросів та фотоконкурсів, конкурсів відеороликів, художніх фотовиставок існує в Центральній бібліотеці ім. І.С.Тургенєва с 2013 року. На сайті майстерні багато цікавої інформації для розвитку та натхнення, також можна детальніше дізнатися про творчу роботу, переглянути новини можна тут

Технологічний простір «Творча майстерня ArtLab» Центральної бібліотеки ім. І.С.Тургенєва презентує нову інноваційну послугу для дітей 8-12 років ‒ проєкт «Анімаційний майданчик «Мedia Кids». Його головною метою є розвиток творчої уяви, креативного бачення, вміння працювати в команді через знайомство з анімацією, як видом мистецтва, створення власних анімаційних відеороликів та LEGO-анімації з використанням цифрового обладнання та програмного забезпечення.

Старт проєкту відбувся 5 серпня. На першому занятті діти познайомилися з історією анімації, етапами створення мультфільму та дізналися про їх різновиди та анімаційні технології.
Учасники проєкту почали шлях мультиплікатора зі створення персонажів, які згодом стануть головними героями їх майбутнього мультфільму. Як об’єднати цих персонажів однією сюжетною лінією маленькі сценаристи та режисери навчатимуться на наступних заняттях.т Тож попереду у нас багато ідей, цікавих зустрічей та майстер-класів від професіоналів.

Безымянный коллаж (4)
Безымянный коллаж (9)
Безымянный коллаж (6)
Безымянный коллаж (11)
Безымянный коллаж (10)
Безымянный коллаж (12)
Безымянный коллаж (15)
Media

Довідка
Менеджер проєкту «Анімаційний майданчик «Мedia Кids», бібліограф 1 категорії Надія Копанішина, на конкурсній основі взяла участь у міжнародному проєкті «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги» Української бібліотечної асоціації, що реалізується за підтримки програми Дім Європи Європейського Союзу, та пройшла курс навчання зі створювання інноваційних бібліотечних послуг з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек. Докладніше тут

Партнер проєкту студія дитячої мультиплікації “SOVAanima” (м.Харків»)

 

бібліотеки, Депратмент культури Харківської міської ради, Творча майстерня Artlab