Муніципальна галерея представляє проєкт Андрія Гладкого «ФІГУРА»

11 серпня Муніципальна галерея представить харків’янам проєкт «ФІГУРА». Її автор ‒ один із найяскравіших представників сучасного українського образотворчого мистецтва ‒ Андрій Гладкий.

Проект «Фігура» або «Ефект присутності» це експеримент у галузі чистої композиції, детонка гра фарб і ритмів формує єдиний сюжет. Автор робить акцент на форму, як основу створення і спостереження предметів і середовища, в якій розташована фігура. Живописець виділяє елементи композиції, такі як колір, лінія, вигини й текстура і в такий спосіб натякає глядачеві на жіночу фігуру, яка проглядає на полотнах.

Андрій Гладкий ‒ харківський художник-живописець, відомий не тільки в Україні, а й за її межами. Андрій давній друг муніципальної галереї, учасник багатьох сольних і групових проєктів. У своїх роботах художник зазвичай відмовляється від зображення візуально сприймається дійсності або показ реальних предметів.

Заснована на твердій базі академічного знання, його творчість інтелектуальна і демонструє віртуозне володіння матеріалом. Одночасно вона сучасна і приваблює своїм новаторством.

Динамічний експресіонізм Гладкого чітко структурований  мальовничо організований в абстрактні форми, що вражають своїм масштабом і образною виразністю.

Проект Андрія Гладкого «Фігура»  відбудеться з 11 по 28 серпня у Муніципальної галереї (вул. Чернишевська, 15)ю Вхід вільний

виставка, Департамент культури Харківської міської ради, муніципальна галерея