Учні Школи сучасних театрально-сценічних напрямів стали переможцями ХІІ Міжнародного дитячого мдіафестивалю «Дитятко»

З 2 по 5 вересня у Харкові відбувались заходи ХІІ Міжнародного дитячого мдіафестивалю «Дитятко», до конкурсної програми «Дитятко» відібрано 235 робіт із 43 країн світу. Більшість фільмів стали українською прем’єрою, деякі європейською та світовою. Команда професійного міжнародного журі, до якої увійшли фахівці з різних куточків світу, визначила переможців. За всі роки учасниками одного з найбільших конкурсів дитячої творчості стали понад 7 тисяч відеомейкерів зі 132 країн світу.

Цього року фестиваль, що проходив у незвичному онлайн-форматі, став по-справжньому особливим для учнів телевізійного відділення Школи сучасних театрально-сценічних напрямів, що вибороли перемогу у декількох номінаціях.

З майже 1500 конкурсних робіт компетентним журі були обрані 235 проектів, серед яких і твори наших вихованців Валентина Любицького, Софії Наумової та Богдана Крушеницького (викладачі М. Ванюшкіна, А. Неконенко, А. Заваляєва). Діти гідно проявили себе у номінаціях «Краща телепрограма, зроблена для дітей», «Краща соціальна реклама дитячої студії», «Екологія живої природи: відновлення та збереження» та завдяки своїм проектам отримали у подарунок політ на справжньому літаку.

Найголовнішим здобутком та великою гордістю для ШСТСН стала перемога учня Валентина Любицького у номінації «Краща соціальна реклама дитячої студії». Твір «5 проміле» висвітлює трагічну, але таку важливу та актуальну тему у нашому суспільстві – проблему вживання алкоголю. Червоною стрічкою роботи проходить головна думка: Алкоголь витісняє все з твого життя… Все найважливіше і головне.

Організатори та партнери медіафестивалю підкреслили щороку зростаючу якість фестивальних робіт та побажали учасникам не зупинятися на досягнутому і продовжувати розкривати власний талант.

Ми пишаємося учнями та викладачами, що гідно представили студію «Наш Світ», ШСТСН та рідне місто Харків. Бажаємо великих здобутків та підкорення медіа вершин.

ШСТСН Дитятко 092020 2
ШСТСН Дитятко 092020 1
Валентин Любицкий

Департамент культури Харківської міської ради, фестиваль, Школа сучасних театрально-сценічних напрямів