Юна арфістка з Харкова одержала перемогу на міжнародному конкурсі у Сербії

Творче життя у музичних, художніх та мистецьких школах міста Харкова в умовах обмежень реалізації навчального процесу через поширення епідемії коронавірусу вирує, опановує нові форми та демонструє дуже достойні результати. Весь цей період був насичений концертною діяльністю, участю у конкурсах різних рівнів, навчанням викладачів на майстер-класах та конференціях в онлайн-форматі з використанням ресурсів мережі Інтернет.

Яна Магей, учениця класу арфи Дитячої школи мистецтв №3 м. Харкова перемогла у міжнародному онлайн конкурсі «INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION – Belgrade, Serbia». Конкурс проводиться за підтримки Асоціації педагогів музичних установ Сербії та центру MIR Production. Серед його учасників учні музичних шкіл, училищ, студенти мистецьких вищих навчальних закладів та окремі професійні музиканти зі всього світу.

На конкурсі Яна Магей брала участь у номінації «арфа», та здобула першу премію за блискуче виконання творів американських композиторів-арфісток С’юзанн Макдоналд та Джейн Вейденсоул. Зазначимо що журі представляли провідні арфістки світу: Кохар Андоріан (Софія, Болгарія), Мілена Станісик (Белград, Сербія), Лариса Клєвцова (Харків, Україна), Марина Смирнова (Санкт-Петербург, Росія). У номінації «арфа» взяло участь  75 арфістів із 10 країн світу (Китай, США, Велика Британія, Канада, Італія, Україна, Польща, Естонія, Росія, Угорщина).

Вітаємо Яну Магей та бажаємо нових творчих досягнень та перемог!

Посилання на відеозапис виступу Яни Магей на сайті конкурсу: https://musiccompetition.eu/ru/arfa/

Департамент культури Харківської міської ради, дитяча школа мистецтв №3, міжнародний конкурс