Молодший хор Дитячої музичної школи № 5 ім. Римського-Корсакова взяв участь у заході “Включіть світло” вокальної студії «Resonance»

2020 і 2021 роки стали складним періодом у глобальному масштабі: для всього людства настала епоха змін. Хто б міг подумати ще пару років тому, що звичайна робота, зустрічі з друзями, міські заходи можуть бути перенесені в інтернет або й зовсім скасовані? І через яку причину? Через страх за своє здоров’я та здоров’я інших, через ризик лякаючих наслідків, до яких втрат може призводити Covid-19.

Це безумовно велике навантаження для психіки кожної людини. Для дітей цей період – також період випробувань і почасти незрозумілих викликів. І тим паче важливо і цінно те, що діти зберігають енергію і бажання до самопрояву. Ми багато чому можемо навчитися у наших маленьких вчителів.

На хвилі творчого піднесення вокальна студія «Резонанс» створила кавер на слова Леоніда Агутіна «Включите свет». Композиція для каверу була вибрана не випадково, адже вона дуже багатогранна і своєчасна. Музика і творчість не мають меж, а в сучасних складних умовах це найважливіше.

Автори ідеї та організатори – вокальна студія «Resonance» (м. Харків) під керівництвом Світлани Ковальової та Тетяни Ковальової, звукорежисер – Сергій Безуглий, відеомейкер – Андрій Плещєєв-Коринько. У головних ролях – артисти студії «Resonance», а також харківські солісти й колективи. Ми раді тому, що серед інших учасників представники Дитячої музичної школи №  5 ім. Римського-Корсакова також долучилися до проєкту: у ньому взяв участь молодший хор школи, керівник – В. Решетнікова.

Юні вокалісти у словах втілили мрію – про свободу і внутрішнє світло, яке не залежить від зовнішніх обставин, про право бути видимими завдяки музиці, звучанню. Пісня, яка зазвучала трьома мовами, розширює межі сприйняття. Вокальне виконання, танець і загалом візуальний ряд налаштовують на зміни та вселяють у душу оптимізм, надають арт-терапевтичний ефект вплив і для виконавців, і для слухачів.

Ми, дорослі, підтримуємо наших дітей та їхній інтерес у творчій діяльності та прагнемо, щоб якомога більше людей «ввімкнули світло» у своїх серцях у відповідь на тему композиції та проблемі.  що вона висвітлює.  Виходом зі стану пандемічного завмирання для кожного з нас може бути самопідтримка, увага до здоров’я, а головне – приділення уваги внутрішньому ресурсу – вогнику творчості та душевної краси, що і втілили учасники студії «Резонанс» за участі молодшого хору школи. Вдячні та пишаємось!

Переглянути відео можна  тут                                                                                                              Оксана Стогній, к. філол. н.

Світло 2
Світло 3
Світло 4
Світло 5
В Світло 1
В Світло 2

Департамент культури Харківської міської ради, Дитяча музична школа №5, флешмоб