«За медіаграмотністю – в бібліотеку» – смартпрактикум у Центральній бібліотеці ім. І.С.Тургенєва Слобідського району м. Харкова

З 24 по 31 жовтня відбувається Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності.

В Харкові саме бібліотеки стають територією знань та розвитку навичок, що допоможуть населенню орієнтуватися в медійному та інформаційному середовищі та мають важливу місію у розбудові медійно та інформаційно грамотного суспільства.

Для розмови на цю актуальну тему в Центральну бібліотеку ім. І.С.Тургенєва Слобідського району прийшли студенти другого курсу Харківського вищого професійного училища №6. До речі, комп’ютери та безпека в Інтернеті для них – не тільки громадська або людська, а ще й професійна необхідність. Однією з найцікавіших частин зустрічі стали практичні заняття. Дівчата вправлялися з визначенням своїх прав та обов’язків в Інтернеті; міркували про умови визначення правдивості інформації; розраховували час, проведений ними в соцмережах з користю та без, та обґрунтовували свої розрахунки. Поділившись на 2 команди, вони змагалися у швидкості та точності своїх розрахунків, міркувань та висновків, розповідали про джерела своїх знань про медіаграмотність.

 Довідково: Медіаграмотність – вміння отримувати доступ до медіа, аналізувати контент, оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування. Технологічна або цифрова грамотність передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.

В усьому світі міста суттєво виграли від цифрової революції. Доступність новин та інформації про державне управління, громадянське суспільство, транспорт, медицину, приватний сектор, розваги та ін. сприяла підвищенню ефективності в усіх сферах, відкрила нові економічні, соціальні та культурні можливості, сприяла зменшенню забруднення навколишнього середовища, а також забезпечила прозорість державного управління та активну участь громадян у самоврядуванні.

Медіаграмотность 1
Медіаграмотность 2
Медіаграмотность 3
Медіаграмотность 4

Департамент культури Харківської міської ради, медіаграмотность, Центральна бібліотека ім. І.С.Тургенєва Слобідського району