Харківська художня галерея ім. С.І. Васильківського запрошує  на нову виставку художника Вадима Петрова «ФАСАДИ І ЗАДВІРКИ  МЕГАПОЛІСУ»

Виставка  художника  Вадима Петрова «ФАСАДИ І ЗАДВІРКИ  МЕГАПОЛІСУ» відбудеться  з  12 листопада  по  27 листопада  у приміщенні Харківської художньої галереї ім. С.І. Васильківського (Муніципальна галерея) за адресою: вул. Чернишевська, 15.

Роботи автора вже не раз експонувалися у стінах Муніципальної галереї, останній раз персональна виставка В. Петрова проходила у 2012 році. Автор довго виношував ідею та ось майже через 10 років є чудова змога побачити нові живописні роботи художника. Всі роботи зроблені за останній рік та розкривають тему  ЛЮДИНА в МІСТІ, яка завжди  залишається актуальною.

З концепції автора:
◾️ Чи впливає хід історії на життя творчої особистості в місті, чи змінилось щось за останні сто років у порівнянні з романом Валер’яна Підмогильного «Місто» або творами Миколи Хвильового.
А може сутність і проблематика міського життя обертається в колі тих самих проблем і крізь шпарини в часі можна розгледіти застарілі хвороби. Приховані і невидимим оком рушійні сили міського життя. Чим відрізняються вони від європейських або середньовічних.
◾️ Творчі особистості, народжені містом, яке відношення вони мають до його ресурсів? Попередні післявоєнні покоління митців зі зрозумілих причин уникали відображення гострих суперечностей міського середовища, задовольняючись лише зовнішніми прикметами міста. Лише останнім часом з’явились окремі митці, які наважились торкнутись його складних, неоднозначних, екзистенційних і метафізичних проблем. І чого варті популярні зараз серед новітніх художніх інституцій і мистецького середовища теорії насильства?
◾️ Їх поширюють запрошені адепти із близького закордоння, закликаючи приміняти до митців, що практикує сучасне та актуальне мистецтво, кримінальні впровадження. Видно, розуміючи, що бажаючи  приміняти на практиці ці теорії завжди було достатньо в місті.
◾️ Одним словом дилема: ЛЮДИНА в МІСТІ залишається актуальною.
Довідка.   Український художник Вадим Петров народився у 1960-у році у місті Шостка Сумської області. У 1975-79-у роках навчався у Харківському художньому училищі. У 1979-84-у роках навчався у Харківському художньо-промисловому інституті (факультет монументально-декоративного мистецтва). Виставкову діяльність розпочав з 1985-о року. Член Національної спілки художників України з 1988-о року.
__________________
❗️Також нагадуємо правила відвідування галереї:❗️

🟣 У приміщеннях галереї можуть знаходитися НЕ більше 6 відвідувачів одночасно.
🟣 Дотримання фізичної дистанції 2 метри.
🟣 Обов’язкове використання маски.
🟣  Не соромтеся використовувати дезінфекційний засіб, розташований біля входу.

Вадим Петров, виставка, Департамент культури Харківської міської ради, муніципальна галерея, Харківська художня галерея ім. С.І. Васильківського