У Харкові завершився ХХІІ Відкритий фестиваль польської та української музики імені Кароля Шимановського

З 16 по 19 листопада 2021 року у Дитячої музичної школі №13 ім. М.Т. Коляди за підтримки Харківської міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові відбувся ХХІІ Відкритий фестиваль польської та української музики імені Кароля Шимановського.

Цього року у Фестивалі взяли участь понад 120 конкурсантів у номінаціях фортепіано, академічний вокал, оркестрові струнно-смичкові, духові та ударні інструменти, народні інструменти. До складу авторитетного журі увійшли провідні викладачі Харківського національного університету ім. І. П. Котляревського та Харківського музичного фахового коледжу ім. Б. Лятошинського, а також відомі музиканти Харкова. Журі достойно оцінило велику працю та творчий підхід кожного учасника, викладачів та концертмейстерів. За підсумками Фестивалю було нагороджено 32 дипломанти та 26 лауреатів. А завдяки спонсорській допомозі були особливо відмічені спеціальними призами найбільш яскраві виступи конкурсантів.

Дуже пишаємось, що цього року нагородна продукція яскраво втілює головну ідею фестивалю польської та української музики імені Кароля Шимановського. Втілення нового дизайну стало можливим завдяки сприянню Генерального консульства Республіки Польща в Харкові.

В рамках закриття Фестивалю заступник директора Департаменту культури Тетяна Мараховська та віцеконсул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Міхал Банась у своїх відео привітаннях щиро побажали талановитим юним виконавцям, нових творчих успіхів та міцного здоров’я.

Департамент культури висловлює подяку Генеральному консульству Республіки Польща у місті Харкові та  особисто Генеральному Консулу пану Пьотру Стаханчику за підтримку та теплу увагу до проведення ХХІІ Відкритого фестивалю польської та української музики імені Кароля Шимановського.

Довідково: Фестиваль був заснований у 1996 році за ініціативою колективу Дитячої музичної школи № 13 ім. М.Т. Коляди та громадської організації «Харківське товариство польської культури». За роки свого існування у ньому брали участь більш ніж 4 тисяч дітей, Фестиваль відкрив багато молодих обдарувань, з яких 1280 стали переможцями, а 300 лауреатів фестивалю в подальшому стали професійними музикантами. Дуже радіємо, що наш Фестиваль завжди сприяє зміцненню творчих зв’язків та популяризації музичного спадку двох братніх народів – польського та українського.

виступ консула М.БАНАСЯ ф
виступ Мараховської Т.В ф.
виступ Зоріної П.Б. ф
подарки2
вручение наград 9 ф
вручение наград 8 ф
вручение наград 6 ф
вручение наград 5 ф
вручение наград 4 ф
вручение наград 3 ф
вручение наград 2 ф
вручение наград 1 ф

Департамент культури Харківської міської ради, Дитяча музична школа №13, фестиваль